Meteen naar de inhoud

Uitwisseling

” Uitwisselingstoernooi d.d. 4 maart 2023:

 LBC de Boul-Lier – JBV de Beijerse “WORP – Vitesse

Al bijna 25 jaar  (of precies 25ste keer) is er een vriendschappelijke band tussen de Boul-Lier en de Beijerse “WORP” (Werpen – Ontspannen – Relaxed – Prettig). Later is dit aangevuld met teams van Vitesse.

In de zomerperiode speelt de Boul-Lier met een aantal teams in Oud- Beijerland of Barendrecht.  In de winterperiode komen zij graag naar De Lier voor een toernooi. De Beijerse “WORP” en Vitesse hebben niet zoals wij in de  Lier de luxe van een overdekte accommodatie.

Deze uitwisseling was ooit een “dagje uit” van de maandagavondgroep,  welke ze dan afsloten met een gezamenlijk diner. De laatste jaren wordt deze uitwisseling aangevuld met teams van de overige speeltijden van de Boul-Lier.

De Beijerse “WORP” had met  10 teams ingeschreven. Vitesse met 6 teams.  De Boul-Lier stond met 14 teams op de baan. Er werd in een ontspannen en gezellige sfeer door ieder team 3 partijen gespeeld. Het is echt een sfeer van “ons kent ons”. Zelfs Ina Vijverberg kwam even langs om te groeten. Zij was een “ouwe getrouwe deelneemster” van dit toernooi. Uiteindelijk wonnen er 5 teams alle 3 partijen, waarvan 3 teams van Boul-Lier t.w. Huib en Cora van Leeuwen (3 +34), Frank Vermeulen en John van Oyen (3 +21) en Sjaak en Annie Bongaards (3 +14). Van de Beijerse “WORP” Patrick en Frans (3 +26) en van Vitesse Piet en Simon (3 +15).

Er was van de Boul-Lier wel 1 team t.w. Leo en Nel Groenewegen heel standvastig. Zij verloren alle drie partijen met 2 – 13. De stelregel voor jeu de boules blijft toch: “meedoen is belangrijker dan winnen”.

De 12 prijzen werden in verhouding verdeeld onder de drie verenigen. 

Al met al een gezellige Boule-middag welke onder leiding stond van Wim van Leeuwen. De prijzen waren verzorgd  door Bert en Magda van de Water.  De uitslagen werden verwerkt door Jan Bijl en de bar werd bezet door Koos van Winden en Gerda Bijl. Chapeau voor deze vrijwilligers!

Een “vriendschappelijke”groet C(ora)M van Leeuwen Hanemaaijer